Galaţi: Protest cu sute de participanţi împotriva măsurilor restrictive; jandarmii vor da sancţiuni după identificarea participanţilor

Galaţi: Protest cu sute de participanţi împotriva măsurilor restrictive; jandarmii vor da sancţiuni după identificarea participanţilor

În jur de 500 de persoane au protestat în noaptea de duminică spre luni, timp de aproape patru ore, împotriva noilor măsuri restrictive intrate în vigoare după ce rata de incidenţă în municipiul Galaţi a ajuns la 4,21/1.000.

Acţiunea de protest a fost una neautorizată, oamenii începând să se adune, iniţial, în cartierul Ţiglina I după care au pornit în marş, pe principalul bulevard al oraşului, bulevardul Brăilei până în faţa sediului Prefecturii Judeţului Galaţi.

Aici, mulţimea s-a oprit şi a blocat carosabilul, scandând împotriva guvernanţilor şi noilor restricţii impuse. Protestarii au cerut prezenţa prefectului la locul manifestării, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ulterior, oamenii s-au deplasat din nou pe bulevardul Brăilei, pe carosabil, până în faţa Spitalului Judeţean "Sf. Andrei" din Galaţi, acolo unde se află şi cea mai mare secţie ATI pentru pacienţii COVID.

Manifestanţii au rămas în faţa unităţii sanitare mai multe zeci de minute, însă accesul ambulanţelor în şi dinspre spital nu a fost blocat.

În jurul orei 1,30, mulţimea s-a dispersat, fără a fi înregistrate incidente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Mircea Bădin, nu au fost aplicate sancţiuni, urmând ca acest lucru să se întâmple după identificarea participanţilor. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”