Galaţi: Zeci de percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă

Galaţi: Zeci de percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au efectuat, miercuri, 23 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Suceava şi Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, informează DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a reţinut faptul că în toamna anului 2020 mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Ucraina, introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului de frontieră.

După introducerea pe teritoriul României, ţigările erau depozitate de către membri grupului infracţional organizat, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării şi transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi, administrate de alţi membri ai grupului infracţional, care gestionau activitatea de distribuţie a acestora.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 14.285 pachete ţigări, sumele de 354.450 lei, 64.200 euro, două autoturisme, precum şi 800 de grame de cannabis.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...