Garcia, jucătoarea lunii septembrie în circuitul WTA; Halep, pe locul al doilea

Garcia, jucătoarea lunii septembrie în circuitul WTA; Halep, pe locul al doilea

Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia a fost desemnată cea mai bună în luna septembrie în circuitul profesionist feminin de tenis, în ancheta realizată pe site-ul WTA, în timp ce românca Simona Halep, noul lider mondial, s-a clasat pe locul al doilea.

Caroline Garcia a strâns nu mai puțin de 79% din sufragiile internauților, în timp ce Simona Halep a avut doar 13%, iar a treia nominalizată, daneza Caroline Wozniacki, a obținut 8%.

Garcia a reușit o serie remarcabilă de 11 victorii consecutive, care i-au adus titlurile de la Wuhan și Beijing. La Wuhan, franțuzoaica le-a învins pe germanca Angelique Kerber, fost lider mondial, dar și pe Dominika Cibulkova (Slovacia), câștigătoarea Turneului Campioanelor, iar la Beijing a dispus de Halep în ultimul act. Franțuzoaica s-a calificat, între timp, și la Turneul Campioanelor.

Simona Halep este noul lider mondial, după o săptămână memorabilă la Beijing, unde a jucat finala, după ce le-a învins pe Maria Șarapova (prima victorie după șapte înfrângeri consecutive în fața rusoaicei), pe Daria Kasatkina (revanșându-se după eliminarea prematură de la Wuhan) și pe Jelena Ostapenko. Meciul cu letona a avut o dublă semnificație, pe lângă revanșa după finala de la Roland Garros, victoria i-a adus și poziția de lider în clasamentul WTA, românca fiind a 25-a jucătoare din istorie care ajunge pe această poziție.

Daneza Caroline Wozniacki, care are cel puțin un titlu cucerit în fiecare an începând din 2008, și-a păstrat seria cu titlul câștigat la Toray Pan Pacific Open, de la Tokyo, unde a obținut victorii în fața liderului mondial din acel moment, Garbine Muguruza, și a rusoaicei Anastasia Pavliucenkova. Wozniacki a ajuns la 26 de titluri cucerite în carieră și și-asigurat prezența pentru a cincea oară la Turneul Campioanelor.

În 2017, au mai câștigat titlul de jucătoare a lunii Serena Williams (ianuarie), Elina Svitolina (februarie), Elena Vesnina (martie), Laura Siegemund (aprilie), Simona Halep (mai), Garbine Muguruza (iunie), Madison Keys (iulie) și Sloane Stephens (august).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”