Garda Forestieră Bucureşti a sancţionat cu 41.000 de lei o serie de fonduri forestiere din trei judeţe (minister)

Garda Forestieră Bucureşti a sancţionat cu 41.000 de lei o serie de fonduri forestiere din trei judeţe (minister)

Reprezentanţii Gărzii Forestiere Bucureşti au aplicat, în prima jumătate a lunii noiembrie, amenzi în valoare de 41.000 de lei şi au confiscat 13,87 metri cubi (mc) de cherestea răşinoase şi 51,5 mc lemn de foc, în urma unor controale efectuate în fonduri forestiere din judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman, informează Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

"În perioada 1-17 noiembrie 2021, reprezentanţii Gărzii Forestiere Bucureşti au efectuat acţiuni de verificare si control în suprafeţe din fondul forestier naţional, pe raza de activitate a mai multor ocoale silvice de stat şi private. În urma controlului de fond efectuat în trupul de pădure Săftica situat în raza jud. Ilfov, fond forestier proprietate privată pentru care sunt asigurate serviciile silvice de pază de către Ocolul Silvic Muntenia, inspectorii de mediu au constatat un număr de 29 de cioate provenite în urma tăierilor ilegale, al căror volum total a fost de 69,388 mc iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 88.923 lei. În acest caz vor fi sesizate organele de cercetare penală competente cu privire la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori", a menţionat ministerul de resort pe propria pagină de Facebook .

Potrivit sursei citate, a fost asigurată asistenţa în efectuarea controalelor de fond în trei cantoane silvice în fondul forestier naţional proprietate publică a statului administrat de Ocolul Silvic Feteşti, situat în raza judeţului Ialomiţa, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori tăiaţi ilegal al căror volum total a fost de 64,625 mc, cu o valoare totală a prejudiciului a fost de 20.009 lei, ce a fost imputată pădurarilor titulari de canton.

Totodată, a fost asigurată asistenţa în efectuarea unui număr de 51 controale de fond în suprafeţe de fond forestier de stat şi privat, arondate la două cantoane silvice pentru care sunt asigurate serviciile silvice de către Ocolul Silvic Roşiori de Vede, situat pe raza judeţului Teleorman. "În urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori tăiaţi ilegal al căror volum total a fost de 3,3 mc, iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 2.268 lei. Valoarea prejudiciului a fost imputată pădurarilor titulari de canton", notează MMAP.

Operatorii economici care au încălcat prevederile legale cu privire la spaţiile de depozitare a materialelor lemnoase din raza de activitate a Gărzii Forestiere Bucureşti au fost sancţionaţi cu suma totală de 41.000 lei, fiind confiscată o cantitate de 13,87 mc cherestea răşinoase şi 51,5 mc lemn de foc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”