Gata, EVREII l-au luat la ȚINTĂ pe Munteanu! Cedează PNL?

Gata, EVREII l-au luat la ȚINTĂ pe Munteanu! Cedează PNL?

Au început! Acum să vedem ce sânge are în instalație PNL! Presa israeliana: Marian Munteanu, candidat la Primaria Bucurestiului, a acuzat comunitatea evreiasca de minciuna in legatura cu numarul victimelor Holocaustului.

O organizatie romana de monitorizare privind antisemitismul s-a declarat ingrijorata in legatura cu candidatura lui Marian Munteanu la functia de primar al Bucurestiului, in conditiile in care Munteanu i-a acuzat pe evreii din Romania ca ar fi mintit pentru bani in legatura cu numarul victimelor Holocaustului din aceasta tara, scrie luni cotidianul israelian The Jerusalem Post .

Marian Munteanu ar fi facut aceasta acuzatie in calitate de lider al Miscarii pentru Romania, organizatie nationalist-crestina intemeiata in 1992 de Marian Munteanu, fostul lider al studentilor la inceputul anilor '90. Scopul Miscarii pentru Romania era de a se transforma intr-un partid politic de orientare national-democrata. Potrivit CV-ului lui Munteanu de pe site-ul sau personal, munteanu.ro, aceasta organizatie nu s-a transformat in partid politic din lipsa de resurse materiale.

In anul 1995, in calitate de lider al Miscarii pentru Romania, Marian Munteanu a comentat demersurile facute de unele organizatii evreiesti in vederea despagubirii evreilor ce fusesera persecutati in Romania, Munteanu afirmand ca "nu putem sa trecem cu vederea faptul evident ca victimele represiunilor si violentelor in Romania au fost mereu si mereu romanii si nicidecum minoritatile nationale".

De asemenea, intr-un comunicat din iunie 1994 al Miscarii pentru Romania in legatura cu "pretentiile unor organizatii evreiesti", Marian Munteanu sustinea ca "cifra de 400.000 de evrei victime ale represiunilor antisemite in Romania, reprezinta o simpla greseala datorata insuficientei cunoasteri a realitatilor istorice". Munteanu acuza faotul ca organizatiile evreiesti aveau ca "obiectiv obtinerea de castiguri banesti ilicite prin excrocarea poporului roman, prin dezinformarea si manipularea opiniei publice, cu complicitatea unor elemente tradatoare infiltrate in structurile institutionale romanesti ai atragerea atentiei opiniei publice de la marile operatiuni de transferare a avutiei nationale sub controlul capitatlului international", scria joia trecuta Evenimentul Zilei.

Marian Munteanu mai sustinea ca "un angajament al actualei conduceri a statului in sensul solicitat de organizatiile evreiesti poate conduce la inrobirea economica a Romaniei''.

The Jerusalem Post amintesc si faptul ca, pe 14 aprilie, Institutul National pentru Studierea Holocaustului 'Elie Wiesel' a aratat ca Marian Munteanu prezinta "un motiv de ingrijorare in masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic si face declaratii publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realitati istorice actuale".

"Persoana publica Marian Munteanu prezinta un motiv de ingrijorare in masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic si, respectiv, face declaratii publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realitati istorice actuale. In acest sens, mentionam declaratia de ieri, 13 aprilie, la un post de televiziune, prin care a deformat sensul si continutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat ca: "Legea 217/2015 este o lege antisemita. Nu prea exista antisemitism, mai degraba xenofobie. Toti suntem filosemiti pentru ca suntem crestini'. Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decat sa eludeze posibile evenimente sau stari emotionale generate de perceptii socio-etnice negative sau de prejudecati xenofobe, antisemite, rasiste", a aratat Institutul 'Elie Wiesel'.

Marian Munteanu a fost desemnat martea trecuta candidatul PNL la Primaria Capitalei, dupa ce Ludovic Orban s-a retras din cursa din cauza anchetei DNA in cazul sau.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?