Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

GATA, PUTEM SĂ STĂM LINIȘTIȚI / Avocatul Poporului a scăpat de PORUMBEI

De astăzi, putem să stăm liniștiți, oameni buni, interesele cetățeanului vor fi apărate! Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, atribuirea unor spații din Palatul Parlamentului în care urmează să funcționeze instituția Avocatul Poporului.

"S-a aprobat atribuirea Avocatului Poporului a unui spațiu din Palatul Parlamentului, parter și etaj, așa cum au și cei de la Curtea Constituțională, așa cum are și Consiliul Legislativ, în aceeași formă, în B3 va avea și Avocatul Poporului sediul", a spus secretarul Camerei Niculae Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a solicitat Camerei Deputaților atribuirea unui spațiu pentru funcționarea instituției pe care o conduce, deoarece aceasta "se confruntă de mai mult timp cu o problemă esențială privind desfășurarea în condiții normale a activității, pe care nu am reușit să o rezolvăm în pofida numeroaselor demersuri făcute la nivelul Guvernului".

Ciorbea spune în solicitarea sa că sediul în care funcționează acum, din str. Eugeniu Carada, nr. 3, "este totalmente impropriu funcționării instituției, care trebuie să fie deschisă cetățeanului și dotată cu resurse logistice și umane".

El mai spune că această clădirea necesită importante lucrări de consolidare și reparații care nu pot fi finanțate în condițiile actualei administrări, că la mansardă temperaturile ajung vara la peste 40 de grade, la umbră, iar iarna acestea coboară foarte mult, fiind necesară folosirea unor calorifere electrice, "iar cea mai mare parte a mansardei o reprezintă podul clădirii, care este ocupat de porumbei".

"Etajul 2 și mansarda au în general spații foarte mici în care sunt înghesuiți 72 de angajați ai instituției care lucrează în prezent în București. Situația este similară la etajul 1, unde se află cabinetele Avocatului Poporului și ale adjuncților acestuia", arăta Ciorbea.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin)

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

3 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

4 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

5 Acesta este PSD! Ăsta are salariu de 16.640 de lei brut pe lună, dar a dat primăria în judecată pentru un spor…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?