Gavrilița: Cei care vor dori să transforme protestele într-o acțiune de destabilizare vor fi sanționați

Gavrilița: Cei care vor dori să transforme protestele într-o acțiune de destabilizare vor fi sanționați

Natalia Gavrilița explică intervenția autorităților pentru evacuarea protestatarilor și lansează un avertisment către cei care vor încerca să transforme mișcările în acțiuni de destabilizare.

Natalia Gavrilița îi avertizează pe cei care vor destabilizarea Republicii Moldova. Foto: Arhivă

,,Instituțiile statului vor interveni profesionist, așa cum au făcut-o ieri, în limitele prevăzute de lege, pentru a ne asigura că asemenea manifestații se desfășoară într-un cadru civilizat, fără a genera instabilitate și haos. Iar cei care vor dori să transforme o formă legitimă de exercitare a unui drept fundamental într-o acțiune de destabilizare vor fi sancționați, în strictă conformitate cu legea”, a notat Natalia Gavrilița.

Totodată, șefa Cabinetului de Miniștri susține că, în ultima perioadă, se încearcă destabilizarea situației din țară de ,,gruparea pentru hoție și război”.

,,De la începutul războiului din Ucraina, Guvernul Republicii Moldova a lucrat pentru a asigura stabilitatea și securitatea țării noastre. Încercările de destabilizare, pe care le vedem în ultima perioadă, sunt făcute de gruparea pentru hoție și război, care se teme de pușcărie și e gata să dea foc la țară pentru a-și salva pielea. Noi nu luăm lecții de viață de la infractorii din cauza cărora Moldova e săracă, vulnerabilă și total dependentă energetic. Nu vom permite destabilizarea situației din țară, dezbinarea societății și promovarea urii. Dimpotrivă, vom continua să menținem pacea și stabilitatea, să fim alături de oameni și agenții economici în perioada de criză și să punem Republica Moldova pe un făgaș de creștere și dezvoltare”, a punctat șefa Cabinetului de Miniștri.

Intervenția autorităților

Afirmațiile vin după ce, duminică, sute de persoane au protestat contra guvernării, iar la finalul zilei au încercat să instaleze corturile pe o porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului. Astfel, oamenii legii au intervenit și au oprit acțiunile.

,,Somați de nenumărate ori la conformare și atitudine, organizatorii protestului vădit au ignorat cerințele oamenilor legii. Menționăm faptul că, în contextul în care au fost depășite cele 4 ore de protest prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale, au fost depistate o mulțime de obiecte interzise și existând pericol real pentru periclitarea ordinii publice, corturile au fost ridicate. Ulterior, ignorând din nou orice solicitare a organelor de forță, protestatarii au luat corturile din orășelul instalat și demonstrativ au început să le instaleze pe carosabil în prezența oamenilor legii, blocând traficul, iar organizatorii iarăși au evitat orice contact cu Poliția, extinzând aria de blocare a carosabilului”, au anunțat oamenii legii.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției din țară vecină au mai informat că, în ultima săptămână, au inițiat 178 de proceduri contravenționale pentru încălcările admise de protestatari.

Partidul controversatului om de afaceri Ilan Şor, care se ascunde în Israel de justiţia de la Chişinău, a propus duminică crearea unui Comitet al Salvării Naţionale, care să poată prelua conducerea provizorie a guvernului în caz de necesitate, în cea de-a cincea duminică de proteste organizate în capitala Republicii Moldova, care se confruntă cu o gravă criză economică.

Lui i s-a alăturat, online, Gheorghe Cavcaliuc, liderul formaţiunii politice Partidul Acasă Construim Europa (PACE), care, la fel ca Şor, se ascunde de justiţie în afara Republicii Moldova.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, a calificat acest Comitet al Salvării Naţionale drept o „frăţie a penalilor”, care au furat ani la rând Republica Moldova, iar astăzi lansează tot felul de „alternative naţionale”, „adunări naţionale”, „comitete naţionale”, în loc să returneze ţării 'ceea ce au furat, potrivit Deschide.md.

„Oameni buni, ei sunt disperaţi. Această grupare de hoţi, vrea să rupă Republica Moldova de pe calea ei de dezvoltare europeană. Ei nu vor pace şi linişte în ţara noastră. Ei vor haos pentru a scăpa de justiţie. Sunt nişte fricoşi, au fugit din ţară. Trăiesc în lux în ţări străine şi se ascund ca tâlharii în spatele oamenilor. Noi vom izbuti. Moldova va reuşi!”, a subliniat Spînu într-o postare pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia