Gaze ruseşti: Reuniune extraordinară a miniştrilor energiei luni (guvernul francez)

Gaze ruseşti: Reuniune extraordinară a miniştrilor energiei luni (guvernul francez)

Miniştrii europeni responsabili cu energia se vor întâlni luni, 2 mai, în "sesiune extraordinară", a anunţat miercuri seară ministrul francez al tranziţiei ecologice, Barbara Pompili, în contextul în care Rusia a anunţat suspendarea livrărilor de gaze către Polonia şi Bulgaria, notează AFP.

"În urma oprirea livrărilor de gaze ruseşti către Polonia şi Bulgaria, europenii rămân uniţi şi solidari", a declarat miercuri Barbara Pompili pe contul său de Twitter , care "va avea o reuniune luni după-amiază cu omologii (ei) pentru o sesiune extraordinară a Consiliului de Miniştri responsabili cu energia".

Grupul rus Gazprom a anunţat miercuri că şi-a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia, aceste două ţări membre ale Uniunii Europene neefectuând plăţi în ruble în timp ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luna precedentă că Rusia va accepta doar plata livrărilor de gaze în moneda sa naţională.

Kremlinul a afirmat miercuri că această suspendare este consecinţa unor acte ostile fără precedent împotriva Rusiei.

La rândul ei, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunţat "o nouă tentativă a Rusiei de a ne şantaja cu gazul" şi a dat asigurări că Uniunea Europeană era "pregătită pentru acest scenariu".

"Elaborăm răspunsul nostru coordonat. Europenii pot fi siguri că suntem uniţi şi solidari cu statele membre afectate'', a mai reacţionat pe Twitter Ursula von der Leyen, citată de AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...