Gazoductul Nord Stream 1 ar putea fi scos definitiv din uz, susțin surse guvernamentale germane

Gazoductul Nord Stream 1 ar putea fi scos definitiv din uz, susțin surse guvernamentale germane

Conducta Nord Stream 1 ar putea să fie inutilizabilă pentru totdeauna, după ce în urmă cu câteva zile Danemarca a raportat o „scurgere periculoasă” de gaze, au anunțat surse guvernamentale germane, relatează Tagesspiegel.

Scurgeri de gaz la gazoductele Nord Stream. FOTO Shutterstock

Îngrijorările cu privire la faptul că gazoductul Nord Stream 1 ar putea fi scos definitiv din uz, în urma unor scurgeri inexplicabile descoperite la gazoductele Nord Stream în Marea Baltică, sunt din ce în ce mai mari.

În cazul în care scurgerile de la cele două gazoducte nu vor fi reparate cât mai repede, cantități mari de apă sărată vor pătrunde în conducte și vor provoca coroziune, au afirmat surse guvernamentale.

De asemenea, seismologii suedezi au raportat, marți, explozii în proximitatea conductelor.

Căderea de presiune pe una dintre cele două linii ale Nord Stream 2 a fost înregistrată în noaptea de 26 septembrie de pe platforma terestră a Nord Stream 2 AG.

În seara aceleiași zile, presiunea a scăzut pe ambele fire ale Nord Stream 1.

Conform analiștilor, există posibilitatea ca gazoductele să nu mai poată fi reparate dacă nu se intervine cât mai repede cu putință.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a descris scurgerea de gaze din gazoductul Nord Stream 1 drept un „atac terorist” al Rusiei.

Scurgerea de gaz pe scară largă de la Nord Stream 1 nu este nimic altceva decât un atac terorist planificat de Rusia şi un act de agresiune împotriva Uniunii Europene”, a afirmat, marţi, pe Twitter consilierul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Mihailo Podoliak, conform Agerpres.

În ciuda faptului că cele două conducte erau oprite, ele erau pline cu gaze, ceea ce explică scurgerile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”