GCS: 1.163 de paturi ATI pentru pacienţi COVID disponibile la nivel naţional; 1.037 - ocupate

GCS: 1.163 de paturi ATI pentru pacienţi COVID disponibile la nivel naţional; 1.037 - ocupate

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că, la nivel naţional, sunt disponibile 1.163 de paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor COVID-19, 1.037 dintre acestea fiind ocupate în prezent.

"Miercuri, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.163 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienţii COVID-19", se arată într-un comunicat al GCS, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional sunt libere 32 de paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, iar în Bucureşti sunt 5 paturi libere la acest moment.

"Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Conform GCS, situaţia paturilor ATI destinate pacienţilor COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, neocupate este următoarea:

* Bihor - 2
* Braşov - 2
* Bucureşti - 5
* Constanţa - 2
* Hunedoara - 3
* Ialomiţa - 4
* Satu Mare - 1
* Sibiu - 4
* Tulcea - 1
* Vrancea - 8. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...