GCS: 121 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, raportate în ultimele 24 de ore

GCS: 121 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, raportate în ultimele 24 de ore

Un număr de 121 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care 16 anterioare intervalului de referinţă, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 16 de decese anterioare intervalului de referinţă au survenit în judeţele Bacău, Giurgiu, Neamţ, Vaslui, în luna octombrie.

Potrivit GCS, au murit 58 bărbaţi şi 63 femei, internaţi în spitalele din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş şi Vaslui şi din Bucureşti. Unul dintre pacienţii care au murit s-a infectat cu SARS-CoV-2 în Serbia şi a decedat în judeţul Timiş.

Dintre cele 121 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 20 - 29 ani, două la categoria de vârstă 30 - 39 ani, patru la categoria de vârstă 40 - 49 ani, şapte la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 33 la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 40 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 33 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Printre cei care au murit se numără şi un tânăr de 24 de ani şi o tânără de 29 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinaţi anti-COVID.

Conform GCS, 112 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, doi pacienţi nu aveau comorbidităţi, iar pentru şapte nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 121 pacienţi decedaţi, 113 erau nevaccinaţi şi opt vaccinaţi anti-COVID. Cei opt pacienţi vaccinaţi aveau vârste de 50 - 59 ani şi peste 80 de ani. Şapte dintre pacienţii vaccinaţi prezentau comorbidităţi, iar pentru unul nu au fost raportate comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în total, 54.959 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”