GCS: 1.273 de paturi ATI pentru pacienţi COVID; doar 10 libere, în Capitală - niciunul

GCS: 1.273 de paturi ATI pentru pacienţi COVID; doar 10 libere, în Capitală - niciunul

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică faptul că, la nivel naţional, sunt disponibile 1.220 de paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor COVID-19, în Capitală nefiind niciunul liber în prezent.

"Duminică, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.273 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienţii COVID-19", se arată într-un comunicat al GCS, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional sunt libere 10 de paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere la acest moment.

"Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Conform GCS, situaţia paturilor ATI neocupate destinate pacienţilor COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, este:

* Ialomiţa - 1
* Sibiu - 3
* Vrancea - 6. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante