GCS: 45 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, raportate în ultimele 24 de ore

GCS: 45 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, raportate în ultimele 24 de ore

Un număr de 45 de decese - 21 de bărbaţi şi 24 de femei - la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Persoanele decedate erau internate în spitalele din judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu Mare, Sibiu, Timiş, Ilfov şi Bucureşti.

Au fost raportate opt de decese anterioare intervalului de referinţă, survenite în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi în Bucureşti, în lunile octombrie şi noiembrie 2021.

Dintre cele 45 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, două la categoria de vârstă 40-49 ani, două la categoria de vârstă 50-59 ani, opt la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 16 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru doi pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 45 de pacienţi decedaţi, 39 erau nevaccinaţi şi 6 vaccinaţi. Cei 6 pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani şi peste 80 de ani. Toţi pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, 57.741 de persoane diagnosticate cu infecţia cu SARS-CoV-2 au decedat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”