GCS: 71 de decese la pacienţi COVID raportate în ultimele 24 de ore; 57 erau nevaccinaţi

GCS: 71 de decese la pacienţi COVID raportate în ultimele 24 de ore; 57 erau nevaccinaţi

Un număr de 71 de decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus - 37 de bărbaţi şi 34 de femei - au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care două anterioare intervalului de referinţă, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Persoanele decedate erau internate în spitale din judeţele Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava,Teleorman, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Dintre cele 71 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30 - 39 de ani, unul la categoria de vârstă 40 - 49 ani, patru la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 19 la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 24 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 65 dintre decese sunt înregistrate la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru şase pacienţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 71 de pacienţi decedaţi, 57 au fost nevaccinaţi şi 14 vaccinaţi. Pacienţii vaccinaţi aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 40 - 49 ani şi peste 80 ani. Toţi pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, 59.797 de persoane diagnosticate cu infecţia cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”