GCS: Cele 10 persoane purtătoare ale virusului COVID-19 au o stare generală bună

GCS: Cele 10 persoane purtătoare ale virusului COVID-19 au o stare generală bună

Cele 10 persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) şi internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Craiova au o stare generală de sănătate bună, iar pacienţii în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizaţi cu atenţie, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Până luni, la nivel naţional, au fost confirmate 15 cazuri de persoane infectate cu COVID-19 pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetăţeni care au contactat virusul, cinci sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

"În cursul zilei de astăzi, până la această oră, nu au fost confirmate alte persoane diagnosticate pozitiv cu acest virus", precizează sursa citată.

Pe teritoriul ţării, în carantină instituţionalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, scăderea faţă de ultima statistică fiind datorată ieşirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Până în prezent, au fost prelevate şi analizate 1.010 probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 995 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.

"Vă informăm că, până în prezent, au fost înregistrate 18 dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, în care sunt cercetate 26 de persoane", informează GCS.

GCS reaminteşte deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu COVID-19 şi care au intrat în vigoare de luni, începând cu ora 12,00, până la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...