GCS: Două decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore; 75 de decese - raportate din perioada anterioară

GCS: Două decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore; 75 de decese - raportate din perioada anterioară

Grupul de Comunicare Strategică a informat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost raportate 77 de decese - 40 de bărbaţi şi 37 de femei - la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 75 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Persoanele care au murit erau internate în spitalele din Argeş, Arad, Cluj, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova şi Bucureşti.

Dintre cele 77 de decese unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 10 - 19 ani, un deces la categoria de vârstă 30 - 39 ani, două decese la categoria de vârstă 40 - 49 de ani, 8 decese la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 17 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

74 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru trei pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

De la începutul pandemiei, în total, 34.098 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...