GCS: Record de decese înregistrate la bolnavi de COVID-19 - 331, printre care un bebeluş sub un an din Suceava

GCS: Record de decese înregistrate la bolnavi de COVID-19 - 331, printre care un bebeluş sub un an din Suceava

Grupul de Comunicare Strategică a informat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost raportate 328 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, la care se adaugă trei decese din luna septembrie.

Printre persoanele decedate se află şi un bebeluş, cu vârsta sub un an, care prezenta comorbidităţi.

Potrivit GCS, este vorba despre 177 bărbaţi şi 154 femei internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.

Dintre cele 331 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 0 - 9 ani, doi la categoria de vârstă 10 - 19 ani, trei la categoria de vârstă 20-29 ani, cinci la categoria de vârstă 30 - 39 ani, 11 la categoria de vârstă 40 - 49 ani, 32 la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 76 la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 110 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 91 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, decesul raportat la grupa de vârstă 0 - 9 ani este al unui pacient de sex masculin din judeţul Suceava, cu vârsta sub un an, care prezenta comorbidităţi.

Decesele de la categoria de vârstă 10 - 19 ani sunt ale unui pacient de sex masculin din judeţul Ialomiţa, în vârstă de 18 ani, nevaccinat, care prezenta comorbidităţi, respectiv un pacient de sex masculin din judeţul Harghita, în vârstă de 19 ani, nevaccinat, care prezenta comorbidităţi.

Cele 3 decese înregistrate la grupa de vârstă 20 - 29:

* Un pacient de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, din Caraş-Severin, nevaccinat, care prezenta comorbidităţi.

* Un pacient de sex masculin, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Vâlcea, nevaccinat, care nu prezenta comorbidităţi.

* Un pacient de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din judeţul Bihor, nevaccinat, care nu prezenta comorbidităţi.

Potrivit GCS, 202 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 14 pacienţi decedaţi nu au înregistrat comorbidităţi, iar pentru 15 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Sunt raportate trei decese anterioare intervalului de referinţă, produse în luna septembrie, ale unor pacienţi din Municipiul Bucureşti. În intervalul de referinţă (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 328 de decese.

Din totalul de 331 de pacienţi decedaţi, 303 erau nevaccinaţi şi 28 vaccinaţi. Pacienţii decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între 48 şi 90 de ani şi prezentau comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în total, 38.260 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?