GCS: Trei judeţe şi Capitala - în scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2; toate se apropie de scenariul verde

GCS: Trei judeţe şi Capitala - în scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2; toate se apropie de scenariul verde

Capitala şi trei judeţe se află în scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Bucureştiul a înregistrat o rată de infectare de 1,65 de cazuri la mia de locuitori, în scădere de la 1,78 - sâmbătă şi 1,90 - vineri.

Tot în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3) se regăsesc judeţele Alba - 1,54, Ilfov - 1,58 şi Cluj - 1,61, toate în scădere faţă de zilele precedente.

De asemenea, 38 de judeţe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Gorj - 0,28, Suceava - 0,32 şi Maramureş - 0,38.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti - 103, Prahova - 78 şi Cluj - 62.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Covasna - 4 şi în Botoşani, Călăraşi, Sălaj şi Vaslui - câte 5 cazuri.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 857 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. AGERPRES / (AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

3 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

4 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

5 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”