GCS: Un pat liber la ATI pentru COVID-19 din categoria celor nerezervate pacienţilor cu condiţii speciale

GCS: Un pat liber la ATI pentru COVID-19 din categoria celor nerezervate pacienţilor cu condiţii speciale

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, că, la nivel naţional, mai există un singur pat liber ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Luni, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.548 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti, sunt avizate de Direcţia de sănătate publică 336 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional, există o rezervă operaţională de 132 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a precizat GCS.

''Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale'', a explicat sursa citată.

"1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional este disponibil un pat ATI liber, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, în judeţul Hunedoara", a informat GCS.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

"Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a indicat GCS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…