General american: Nu este inevitabil ca Rusia să preia controlul asupra estului Ucrainei

General american: Nu este inevitabil ca Rusia să preia controlul asupra estului Ucrainei

Generalul Mark Milley, președintele Statului Major, a declarat că, în ciuda faptului că forțele ruse depășesc numeric forțele ucrainene din regiunea Donbas, consolidarea de către Rusia a controlului în estul Ucrainei „nu este pecetluită”, relatează CNN.

Generalul Mark MilleyFoto: Kevin Dietsch / Getty Images / Profimedia Images

„Nu există inevitabilități în război. Războiul are multe, multe întorsături. Deci nu aș spune că este o inevitabilitate”, a spus Milley, înainte de a recunoaște că „cifrele îi favorizează în mod clar pe ruși”.

Milley a spus că orașul ucrainean Severodonețk „este probabil ocupat aproximativ trei sferturi de forțele ruse”, dar „ucrainenii se luptă cu ei stradă cu stradă, casă cu casă”.

El a caracterizat, de asemenea, faza actuală a războiului drept o „bătălie foarte grea de uzură, aproape asemănătoare Primului Război Mondial”, menționând că progresul Rusiei în regiune a fost „foarte lent, un pas foarte greu”.

„Rușii s-au confruntat cu multe probleme. Au probleme de comandă și control, probleme de logistică. Au probleme de moral, probleme de conducere și o mare varietate de alte probleme”, a spus Milley. „Și rușii au suferit un număr imens de victime”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro