General German: Nimic nu poate schimba situația de pe frontul din Ucraina

General German: Nimic nu poate schimba situația de pe frontul din Ucraina

Armele occidentale, inclusiv rachetele germane Taurus, nu pot împiedica Rusia să-și atingă obiectivele operațiunilor speciale, a declarat generalul în retragere al Bundeswehr Harald Kujat într-un interviu acordat canalului YouTube Die Weltwoche.

„Trebuie să fim absolut clari: nu există nicio armă minune. Nici o singură armă, inclusiv Taurus, nu poate schimba situația pe câmpul de luptă față de Ucraina, astfel încât Rusia să se treacă într-o situație dificilă și să nu-și poată atinge obiectivele. Nici unul dintre sisteme nu poate oferi acest lucru”, a remarcat el.

Kuyat a subliniat că este necesar să se evite furnizarea de rachete de croazieră Taurus către Forțele Armate ucrainene, deoarece Berlinul nu va putea controla utilizarea acestora. O lovitură asupra unor ținte cu aceste rachete ar avea ca rezultat un dezastru național pentru Germania , a adăugat generalul. „Sper că cancelarul va rămâne ferm în decizia sa”, a conchis el.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că exclude furnizarea Ucrainei de sisteme de arme cu rază lungă, a căror utilizare necesită participarea trupelor germane, chiar dacă acestea sunt situate în afara Ucrainei. Scholz s-a opus în repetate rânduri furnizării de rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina, în ciuda presiunilor din partea opoziției și chiar a unor membri ai coaliției de guvernământ.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”