Generalul american Mark Hertling, intrigat de „răspunsul” lui Putin la evoluția războiului: „Vor intra în istorie”

Generalul american Mark Hertling, intrigat de „răspunsul” lui Putin la evoluția războiului: „Vor intra în istorie”

Generalul în rezervă Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane din Europa, a făcut pe Twitter o radiografie a celor șapte luni de război în Ucraina, după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia.

Generalul Mark Hertling nu dă prea multe șanse mobilizării lui Putin FOTO EPA-EFE

El concluzionează că Putin alături de generalii și armata sa vor intra în istorie, dar nu într-un fel bun.

1. Rusia a crezut că „operațiunea specială” va dura doar 3 zile.

2. După două luni de luptă cu [trupele speciale] Spetsnaz, trupe aeropurtate și peste 190 de grupări de batalioane tactice, ele nu au atins niciunul dintre obiectivele strategice, operaționale sau tactice stabilite.

3. Ținând cont de punctul 2, rușii au decis să își mute efortul principal în Donbas, unde și-au consumat peste 70% din munițiile de precizie lovind ținte civile, dar nereușind să-și atingă niciunul dintre obiectivele militare importante.

4. Apoi, Putin a anunțat că forțele armate rusești vor câștiga regiunile Lugansk și Donețk până pe 15 septembrie.

5. Rusia a „mobilizat” milițiile din republicile populare Lugansk și Donețk, a „recrutat” prizonieri, a „înrolat” localnici, a cerut soldați din alte țări și a adus Grupul Wagner să ducă la îndeplinire punctul 4.

6. Doar că, după ce a anunțat și amânat referendumul din Herson, sub amenințarea ofensivei forțelor armate ucrainene din Herson, generalii ruși au mutat efortul din Donbas în Herson din cauza amenințării reprezentate de ofensiva ucraineană.

7. După ce Rusia și-a transferat forțele în modul descris la punctul 6, Ucraina decis să efectueze în schimb ofensiva din Harkov, recuperând teritorii vaste și capturând brigăzi de tancuri, vehicule blindate, și ucigând sute de soldați ruși.

8. Deși acum [contraofensiva] este pe „pauză” în Harkov, Ucraina continuă să efectueze atacuri în Herson, concomitent cu recuperarea lentă de teritorii în regiunea Donețk și amenințând orașul Melitopol.

9. În timp ce se petrec toate astea, nave ale Marinei Ruse - „mândria Mării Negre” - se repoziționează de la baza lor din Sevastopol în Marea Azov din „motive de securitate”, iar submarinele Kalibr lansează rachete asupra infrastructurii ucrainene.

Generalul american se arată intrigat că după o asemenea evoluție a conflictului, Putin nu a găsit o soluție mai bună decât mobilizarea parțială și să continue războiul lui nebunesc.

„După toate acestea, răspunsul lui Putin este să crească pedepsele pentru dezertori și să aplice o mobilizare parțială a bărbaților cu vârsta între 18 și 60 de ani (care nu au avut parte de prea multă instruire oricum și care vor fi folosiți pe post de 'carne de tun' și să ducă mai departe această nebunie?

Dacă acesta este un rezumat corect al ultimelor 210 zile, Putin, alături de susținătorii săi, generalii și armata, vor intra cu siguranță în istorie. Dar nu într-un fel bun”, subliniază generalul Mark Hertling.

Problema mobilizării decretate de Putin

„Problema este că armata rusă este prost condusă și prost antrenată. Acest lucru începe încă de la pregătirea de bază și nu se îmbunătățește pe parcursul perioadei în care soldatul din armata rusă poartă uniforma.

Mobilizarea a 300.000 de <<rezerviști>> (după ce a eșuat cu forțele convenționale epuizate, milițiile peticite, recrutarea prizonierilor și utilizarea paramilitarilor precum grupul Wagner) va fi extrem de dificilă.

Iar plasarea "începătorilor" pe o linie de front care a fost mutilată, și [unde] soldații un moral scăzut, prevestește un nou dezastru pentru Rusia.

De-a dreptul halucinant. Un nou semn de slăbiciune a Rusiei”, conchide generalul american.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani