George Becali va fi reaudiat la CAB în dosarul lui Popoviciu

George Becali va fi reaudiat la CAB în dosarul lui Popoviciu

Judecătorul Ion Bogdan Tudoran de la Curtea de Apel București a admis, joi, cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție privind reaudierea în calitate de martor a lui George Becali în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Reaudierea lui Becali vine după ce latifundiarul a dat declarații contradictorii cu privire la acest dosar și după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

Judecătorul Ion Bogdan Tudoran a dispus citarea lui Becali, cu avertismentul aplicării unei amenzi de 500 de lei dacă acesta nu se prezintă în instanță.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 martie.

Pe 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunț pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de ședință, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Puiu Popoviciu și ceilalți inculpați să fie condamnați din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare și "știe ce înseamnă suferința".

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului, el fiind audiat în acest sens la DNA pe 11 martie.

"Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 și 15 februarie 2016, în dosarul 9.577/2/2012 al Curții de Apel București — Secția I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea", precizează DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, Becali "a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei", scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a vinovaților, precum și de a induce în eroare instanța de judecată.

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la CAB, au fost trimiși în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpați cercetați pentru infracțiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat și în dauna Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!