George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari compania producătoare de tequila pe care o co-fondase

George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari compania producătoare de tequila pe care o co-fondase

Actorul american George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari compania producătoare de tequila Casamigos, pe care o fondase alături de doi cunoscuți, a informat gigantul britanic al băuturilor Diageo, citat de DPA.

Diageo, care deține și alte branduri celebre precum Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness, a declarat că suma inițială de vânzare a fost de 700 de milioane de dolari, la care se vor adăuga alte 300 de milioane de dolari în decurs de 10 ani, în funcție de performanța companiei.

"Dacă ne-ai fi întrebat acum patru ani dacă avem o companie de un miliard de dolari, eu nu cred că am fi spus 'da'", a precizat Clooney într-o declarație citată de mass-media din SUA, adăugând că valoarea din prezent a Casamigos reflectă "încrederea Diageo în compania noastră și încrederea noastră în Diageo".

Clooney a fondat Casamigos, sau "casa prietenilor", în 2013, alături de prietenul său Rande Gerber — soțul modelului Cindy Crawford și vecinul lui Clooney în Mexic, unde ambii dețin case de vacanță — și de omul de afaceri Mike Meldman.

De atunci Casamigos a devenit "brandul de tequila super-premium cu cea mai rapidă creștere din SUA", potrivit companiei Diageo.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”