Georgia: Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orașului Tbilissi

Georgia: Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orașului Tbilissi

Kakha Kaladze, fost fotbalist vedetă al AC Milan, a fost ales primar al orașului Tbilisi, a indicat duminică o sursă oficială din capitala Georgiei, relatează AFP.

Kaladze a obținut 51 % din sufragii după numărarea tuturor buletinelor de vot ale scrutinului care a avut loc sâmbătă la Tbilisi, oraș cu 1,2 milioane de locuitori, potrivit site-ului administrației georgiene pe probleme de alegeri.

Kakha Kaladze (39 de ani) a jucat la AC Milan din 2001 până în 2010, perioadă în care echipa a câștigat de două ori Liga Campionilor. El a jucat anterior la Dinamo Kiev și la Dinamo Tbilisi. A fost și căpitan al echipei naționale a Georgiei.

În 2012 a părăsit fotbalul pentru a intra în politică și a făcut campanie pentru miliardarul Bidzina Ivanișvili, împotriva președintelui Mihail Saakașvili.

Kaladze a devenit ministru al energiei în octombrie 2012, după victoria coaliției lui Bidzina Ivanișvili la alegerile legislative față de formațiunea lui Mihail Saakașvili. A demisionat în iulie pentru a-și prezenta candidatura pentru primăria orașului Tbilisi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …