Georgia: Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orașului Tbilissi

Georgia: Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orașului Tbilissi

Kakha Kaladze, fost fotbalist vedetă al AC Milan, a fost ales primar al orașului Tbilisi, a indicat duminică o sursă oficială din capitala Georgiei, relatează AFP.

Kaladze a obținut 51 % din sufragii după numărarea tuturor buletinelor de vot ale scrutinului care a avut loc sâmbătă la Tbilisi, oraș cu 1,2 milioane de locuitori, potrivit site-ului administrației georgiene pe probleme de alegeri.

Kakha Kaladze (39 de ani) a jucat la AC Milan din 2001 până în 2010, perioadă în care echipa a câștigat de două ori Liga Campionilor. El a jucat anterior la Dinamo Kiev și la Dinamo Tbilisi. A fost și căpitan al echipei naționale a Georgiei.

În 2012 a părăsit fotbalul pentru a intra în politică și a făcut campanie pentru miliardarul Bidzina Ivanișvili, împotriva președintelui Mihail Saakașvili.

Kaladze a devenit ministru al energiei în octombrie 2012, după victoria coaliției lui Bidzina Ivanișvili la alegerile legislative față de formațiunea lui Mihail Saakașvili. A demisionat în iulie pentru a-și prezenta candidatura pentru primăria orașului Tbilisi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu