Georgia: Premierul Irakli Garibaşvili a anunţat că are COVID-19, pe fondul înmulţirii cazurilor de infectare

Georgia: Premierul Irakli Garibaşvili a anunţat că are COVID-19, pe fondul înmulţirii cazurilor de infectare

Premierul georgian Irakli Garibaşvili a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la COVID-19, în plin val de contaminări în ciuda campaniei de vaccinare în derulare, relatează AFP.

"Mă simt bine. Sunt în izolare şi continui să lucrez de la distanţă", a scris prim-ministrul într-un mesaj pe Facebook.

Georgia a înregistrat marţi 897 de noi cazuri de coronavirus, adică de trei ori mai mult decât numărul mediu de cazuri zilnice din ultimele luni.

În total, autorităţile au contabilizat peste 275.000 de cazuri de la începutul pandemiei, dintre care 3.832 mortale, la o populaţie de mai puţin de patru milioane de locuitori.

La 15 martie, Georgia a început o campanie de imunizare cu vaccinul AstraZeneca, din care a primit circa 43.000 de doze prin programul COVAX. Au fost primite doze şi de la Pfizer/BioNtech, folosite pentru a vaccina 14.000 de persoane.

În prezent, 11.603 persoane au fost vaccinate, a afirmat luni directorul Centrului Naţional pentru Controlul Bolilor, Amiran Gamkrelidzé, care a cerut accelerarea ritmului de imunizare.

În mai 2020, Georgia a ridicat măsurile de carantină şi a permis redeschiderea magazinelor. O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii rămâne totuşi în vigoare.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Tamar Gabunia, a declarat luni că "pentru moment nu sunt necesare" noi restricţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...