German condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui vânzător care i-a cerut să poarte mască de protecție

German condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui vânzător care i-a cerut să poarte mască de protecție

Un tribunal german a condamnat marți un bărbat de 50 de ani la închisoare pe viață pentru uciderea, anul trecut, a unui vânzător al unei benzinării care a insistat să respecte regulile și să poarte o mască de protecție anti-COVID, conform Reuters .

Bărbatul a pledat pentru omucidere din culpă, cu vinovăție limitată Foto: Arhivă

Atacul armat a avut loc în orașul Idar-Oberstein din vestul Germaniei, unii locuitori temându-se că cei care negau existența coronavirusului vor deveni violenți.

Instanța l-a găsit vinovat de crimă pe inculpat, identificat ca Mario N., și l-a condamnat la închisoare viață.

El a recunoscut că l-a ucis pe muncitorul de la benzinărie în vârstă de 20 de ani, dar a pledat pentru omucidere din culpă, cu vinovăție limitată. De altfel, i-au fost găsite și urme de alcool în sânge.

"Indiferent care a fost verdictul, nu s-ar fi schimbat nimic în ceea ce s-a întâmplat și în ceea ce privește persoana pe care am pierdut-o. Nu avea să-mi aducă niciodată copilul înapoi", a declarat reporterilor mama victimei, Michaela Rech.

Procurorii au spus că victima, vânzător, i-a cerut bărbatului să respecte regulile și să poarte o mască de protecție în timp ce plătea pentru bere.

După ce inițial a refuzat să facă acest lucru și a părăsit benzinăria, inculpatul s-a întors purtând o mască pe care a tras-o în jos când s-a apropiat de vânzător și, după un alt schimb scurt de replici, a scos pistolul și l-a împușcat în cap pe tânăr.

Victima a murit imediat, iar bărbatul s-a predat ulterior la o secție de poliție, spunând că măsurile anti-COVID îi stresau.

Rezistența la restricțiile germane care vizează stoparea răspândirii coronavirusului a crescut în 2020 și 2021, cu mii de oameni ieșind în stradă, inclusiv activiști pentru drepturile civile, oponenți ai vaccinurilor și radicali de extremă dreapta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”