Germania: 80.000 de oameni au manifestat la Berlin în solidaritate cu protestele din Iran| FOTO, VIDEO

Germania: 80.000 de oameni au manifestat la Berlin în solidaritate cu protestele din Iran| FOTO, VIDEO

Circa 80.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Berlin în semn a susţinere a protestelor din Iran.

„Astăzi mii de persoane îşi arată solidaritatea cu femeile curajoase şi cu manifestanţii din Iran”, a transmis pe Twitter ministrul german al familiei, ecologista Lisa Paus. „Suntem alături de voi”, a adăugat ea.

Dintre participanţii la manifestaţia organizată de o asociaţie de femei, unii au arborat afişe cu sloganul "Femei, Viaţă, Libertate", iar alţii drapele kurde.Marşul s-a derulat liniştit prin centrul oraşului, a asigurat poliţia, care a urmărit manifestaţia din elicopter.

Republica Islamică Iran este zguduită de o mişcare de protest de la moartea la 16 septembrie a tinerei Mahsa Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, la trei zile după arestarea sa la Teheran de poliţia moravurilor pentru încălcarea codului vestimentar strict pentru femei, care prevede în special purtarea vălului.

Conform unui bilanţ al ONG-lui Iran Human Rights (IHR), cu sediul la Oslo, represiunea împotriva acestor manifestaţii a făcut cel puţin 122 de morţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…