Germania: Accidentul de autocar soldat cu 18 morți în iulie a fost provocat de o pierdere de concentrare a șoferului

Germania: Accidentul de autocar soldat cu 18 morți în iulie a fost provocat de o pierdere de concentrare a șoferului

Coliziunea dintre un autocar și un autotren produsă acum o lună în sudul Germaniei și în urma căreia și-au pierdut viața 18 oameni a fost provocată de o pierdere de concentare a șoferului autocarului, au anunțat miercuri anchetatorii, potrivit DPA.

În afara pasagerilor în cea mai mare parte vârstnici uciși după ce autocarul a luat foc, în accidentul din 3 iulie au decedat și cei doi șoferi ai celor două vehicule, iar 30 de oameni au fost răniți, dintre care doi se află încă la spital. Șoferul în vârstă de 55 de ani al autocarului nu a observat că autotrenul din fața sa pusese frână.

Coliziunea a avut loc la primele ore ale dimineții pe o șosea aglomerată din Bavaria, iar autocarul, aflat în drum spre Italia, a intrat din spate în autotren cu o viteză de circa 60-70 km la oră.

O serie de evenimente interconectate au generat circumstanțele în care s-a produs tragedia, a spus procurorul Jochen Goetz. Astfel, pe porțiunea unde s-au întâmplat lucrurile se crease un blocaj din cauză că traficul pe sensul respectiv se restrânsese de pe trei pe două benzi pentru ocolirea unor lucrări, au precizat anchetatorii. Aceștia au subliniat că decizia șoferului camionului de a frâna a fost normală, în condițiile date.

În același timp, anchetatorii nu au identificat nicio problemă de ordin tehnic ce ar fi putut afecta autocarul în momentul accidentului. Sistemul electric și bateria autocarului, situate în partea din față, au făcut scurt-circuit în urma impactului și rezervorul a luat foc, a mai spus procurorul.

Autocarul călătorea din Ucraina în Franța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Așa o fi?

4 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

5 Așa o fi?