Germania acuză Rusia de pretenţii ''din Războiul Rece'' legate de Ucraina

Germania acuză Rusia de pretenţii ''din Războiul Rece'' legate de Ucraina

Rusia periclitează securitatea Europei prin ''pretenţii care ţin de Războiul Rece'', a apreciat vineri şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, înaintea conferinţei anuale de securitate de la Munchen, transmite AFP.

"Cu o desfăşurare de trupe fără precedent la frontiera cu Ucraina şi cu pretenţii care ţin de Războiul Rece, Rusia pune la îndoială principiile fundamentale ale ordinii de pace europene", a declarat Baerbock într-un comunicat, cerând Moscovei să dea dovadă de "eforturi serioase de detensionare".

Ţările din G7 sunt dispuse să poarte un "dialog serios" cu Rusia privind criza ucraineană, a mai spus ea, înaintea reuniunii cu omologii ei din ţările cele mai dezvoltate.

Miniştrii de externe din G7 se vor întâlni sâmbătă la Munchen. Baerbock a afirmat că ei vor transmite "un mesaj de unitate". "Suntem gata de un dialog serios privind securitatea pentru toţi. Chiar şi paşi milimetrici către pace sunt mai buni decât paşii mari către război", a adăugat ea, exprimându-şi regretul că Moscova nu a trimis reprezentanţi la conferinţa programată de vineri până duminică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA