Germania analizează informațiile WikiLeaks despre baza CIA pentru operațiunile cibernetice

Germania analizează informațiile WikiLeaks despre baza CIA pentru operațiunile cibernetice

Procurorul general al Germaniei a anunțat miercuri că vor fi examinate ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks, care susține că CIA și-a stabilit la consulatul american din Frankfurt o bază a operațiunilor cibernetice, iar în funcție de rezultatele acestei evaluări se va decide lansarea unei investigații, transmite agenția Reuters.

"Vom iniția o investigație dacă vom avea indicii despre infracțiuni concrete ori autori specifici", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului federal.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german a spus că Berlinul se află în contact cu Washingtonul în chestiunea documentelor dezvăluite de WikiLeaks, acest site susținând, printre altele, că CIA a folosit consulatul american de la Frankfurt ca bază de operațiuni acoperite pentru "hackerii" săi în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Într-o serie precedentă de documente, publicate în anul 2015, WikiLeaks a încercat să demonstreze că Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) a spionat guvernele germane cel puțin începând din anii '90, interceptând inclusiv telefonul cancelarului Angela Merkel.

Tot atunci, presa germană a scris că Statele Unite au folosit un centru de interceptări german din Bad Aibling (Bavaria) pentru a asculta convorbiri ale unor înalți funcționari europeni, iar NSA ar fi beneficiat de colaborarea Serviciului Federal de Informații german (BND) în culegerea de informații despre politicieni germani și companii europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”