Germania analizează informațiile WikiLeaks despre baza CIA pentru operațiunile cibernetice

Germania analizează informațiile WikiLeaks despre baza CIA pentru operațiunile cibernetice

Procurorul general al Germaniei a anunțat miercuri că vor fi examinate ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks, care susține că CIA și-a stabilit la consulatul american din Frankfurt o bază a operațiunilor cibernetice, iar în funcție de rezultatele acestei evaluări se va decide lansarea unei investigații, transmite agenția Reuters.

"Vom iniția o investigație dacă vom avea indicii despre infracțiuni concrete ori autori specifici", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului federal.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german a spus că Berlinul se află în contact cu Washingtonul în chestiunea documentelor dezvăluite de WikiLeaks, acest site susținând, printre altele, că CIA a folosit consulatul american de la Frankfurt ca bază de operațiuni acoperite pentru "hackerii" săi în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Într-o serie precedentă de documente, publicate în anul 2015, WikiLeaks a încercat să demonstreze că Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) a spionat guvernele germane cel puțin începând din anii '90, interceptând inclusiv telefonul cancelarului Angela Merkel.

Tot atunci, presa germană a scris că Statele Unite au folosit un centru de interceptări german din Bad Aibling (Bavaria) pentru a asculta convorbiri ale unor înalți funcționari europeni, iar NSA ar fi beneficiat de colaborarea Serviciului Federal de Informații german (BND) în culegerea de informații despre politicieni germani și companii europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…

2 Voi ați citit ce scria Dan Alexe acum câțiva ani despre Austria, băncile ei și legătura cu Croația?

3 Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

4 Fotografia asta o fi trucată?

5 Loredana Groza, în ipostaze care par desprinse din filme pentru adulți...