Germania: Angela Merkel cere populaţiei să se vaccineze pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Germania: Angela Merkel cere populaţiei să se vaccineze pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat joi îngrijorată de dinamica "exponenţială" a noilor infectări cu COVID-19 în Germania, mai ales din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului, şi a cerut populaţiei să se vaccineze, relatează Reuters şi AFP.

"Există o creştere exponenţială" a numărului de noi cazuri de coronavirus şi "consider această dinamică îngrijorătoare", a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

"Presupunem că vom avea o dublare în mai puţin de 2 săptămâni" a numărului de noi cazuri, a adăugat ea.

"Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate", le-a spus Merkel jurnaliştilor.

"Fiecare vaccinare contează. Fiecare vaccinare reprezintă un pas, un mic pas, către revenirea la normalitate pentru toţi", a adăugat ea.

"Cu cât suntem mai vaccinaţi, cu atât vom fi mai liberi din nou. Nu doar ca indivizi, ci şi ca o comunitate", a mai spus şefa guvernului german.

De la jumătatea lunii iulie, numărul de noi infectări zilnice cu COVID-19 a depăşit în medie o mie de cazuri. Joi, 1.890 de cazuri au fost înregistrate în 24 de ore de Institutul Robert Koch.

Deşi se opune vaccinării obligatorii, cancelarul a reamintit că pedagogia ar trebui privilegiată pentru a-i motiva pe cei care nu s-au vaccinat încă. Până joi, cel puţin 60,4% din populaţia Germaniei a primit deja o doză cu unul dintre cele patru vaccinuri aprobate în ţară şi 48% au primit deja două doze.

"Tuturor celor care au fost deja vaccinaţi, vă spun: încercaţi să vă mobilizaţi şi să-i convingeţi pe alţii (care nu sunt încă vaccinaţi), fie că fac parte din familie, fie între prieteni, fie pe terenul de fotbal", a mai spus ea.

De la începutul epidemiei în Germania, 91.458 de persoane au murit din cauza COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa