Germania: Cancelarul Merkel şi preşedintele Steinmeier, invitaţi să meargă în vizită în Turcia în 2019

Germania: Cancelarul Merkel şi preşedintele Steinmeier, invitaţi să meargă în vizită în Turcia în 2019

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că i-a invitat pe cancelarul german Angela Merkel şi pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier în vizită în Turcia anul viitor, relatează luni dpa.

Ambele părţi au convenit să se viziteze mai des, le-a spus Erdogan jurnaliştilor la întoarcerea sâmbătă în Turcia din prima sa vizită de stat în Germania.

"Cu voinţa lui Dumnezeu (...) îi vom primi în Turcia în 2019", a declarat el, citat luni de ziarul Hurriyet.

El a afirmat că Germania este o ţară importantă pentru Turcia, deşi problemele dintre ele persistă, şi a criticat "atitudinea" lui Steinmeier în timpul unei cine de lucru atunci când acesta a menţionat detenţia unor cetăţeni germani în Turcia şi încălcarea drepturilor omului în această ţară.

În cultura turcă, un oaspete nu este invitat la cină şi apoi este tratat în acest fel, a mai Erdogan, potrivit cotidianului Hurriyet.

Erdogan a menţionat poziţia asupra terorismului drept unul dintre principalele subiecte de dispută între cele două ţări, afirmând că Germania trebuie să lupte mai eficient împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi împotriva mişcării lui Fetullah Gulen, clericul auto-exilat în SUA acuzat de Ankara pentru lovitura de stat eşuată din 2016.

Turcia i-a prezentat guvernului german o listă cu 136 de nume de "terorişti" care trebuie extrădaţi, a mai spus Erdogan.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!