Germania: Cei doi lideri ai formaţiunii de extremă stânga Die Linke au anunţat că demisionează

Germania: Cei doi lideri ai formaţiunii de extremă stânga Die Linke au anunţat că demisionează

Cei doi lideri ai formaţiunii germane de extrema stângă Die Linke şi-au anunţat, la câteva ore distanţă, intenţiile de a renunţa la şefia partidului, invocând regulile partidului privind limita numărului de mandate, relatează sâmbătă dpa.

Katja Kipping şi Bernd Riexinger, care au condus împreună partidul timp de opt ani, au anunţat că nu vor candida pentru un nou mandat la congresul Die Linke de pe 30 octombrie.

Kipping şi-a anunţat decizia vineri seară, în timp ce Riexinger a dat publicităţii sâmbătă o scrisoare explicativă de cinci pagini.

"Democraţie în cadrul partidului înseamnă că fiecare funcţie este una temporară, iar acesta este un lucru bun", a spus Katja Kipping în anunţul ei, precizând că opt ani în conducerea partidului şi-au lăsat urmele.

"Suntem cunoscuţi drept un partid plin de viaţă, în care oamenilor le place să se certe unul cu altul", a mai spus ea.

"Sunt mândru că am construit şi dezvoltat Die Linke într-un partid naţional care este acum o forţă stabilă în sistemul german de partide", a afirmat Riexinger.

Nu se ştie deocamdată cine le va urma celor doi, dar liderele de grupuri în parlamente regionale Janine Wissler (Hessa) şi Susanne Hennig-Wellsow (Turingia) sunt menţionate printre posibilii candidaţi.

Die Linke, succesorul fostului Partid comunist est-german, este creditat în sondaje cu între 7 şi 9% din voturi, potrivit ultimelor date disponibile, notează dpa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar