Germania: Ciconiri la Berlin în timpul manifestaţiilor ilegale împotriva restricţiilor legate de COVID-19

Germania: Ciconiri la Berlin în timpul manifestaţiilor ilegale împotriva restricţiilor legate de COVID-19

Sute de persoane ostile restricţiilor decise pentru combaterea COVID-19 au sfidat duminică interdicţia de a demonstra şi s-au adunat ilegal pe străzile din Berlin, provocând ciocniri cu poliţia, relatează AFP.

Poliţia a declarat că unii manifestanţi au "hărţuit şi atacat" agenţi în cartierul Charlottenburg, din vestul capitalei germane, şi au ignorat barajele din oraş.


Foto: (c) CLEMENS BILAN/EPA


"Ei au încercat să spargă lanţul poliţiei. Asta a dus la utilizarea de gaze iritante şi bastoane şi la violenţe fizice", a postat pe Twitter poliţia din Berlin, precizând că mai multe persoane au fost arestate.

Manifestarea a fost organizată de mişcarea "Querdenker", care s-a impus ca principala voce critică împotriva restricţiilor sanitare impuse în Germania.

Justiţia a interzis mai multe manifestaţii prevăzute în acest weekend, în special pe cea de duminică care ar fi urmat să reunească circa 22.500 de persoane.

Foto: (c) CLEMENS BILAN/EPA


Tribunalul a estimat că nu poate autoriza organizarea acestor manifestaţii de teamă că participanţii vor încălca regulile referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială, în contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 este din nou în creştere în Germania.

Poliţia din Berlin a desfăşurat peste 2.000 de agenţi în ţinută antirevoltă în tot oraşul, preconizând manifestaţii interzise.

Unii manifestanţi agitau pancarte cu mesajul "Libertate" sau "Nu dictaturii corona" şi foarte puţine măşti puteau fi văzute în mulţime.

Foto: (c) CLEMENS BILAN/EPA


Mişcarea Querdenker reuneşte membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriei conspiraţiei, critici ai vaccinării, precum şi susţinători ai extremei drepte.

Manifestaţiile lor atrag mii, uneori zeci de mii de persoane. Multe dintre aceste manifestaţii au degenerat în violenţe.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...