Germania: Conservatorii îşi menţin avansul în faţa Verzilor, cu trei luni înainte de alegeri (sondaj)

Germania: Conservatorii îşi menţin avansul în faţa Verzilor, cu trei luni înainte de alegeri (sondaj)

Alianţa conservatoare a cancelarei germane Angela Merkel îşi menţine avansul în faţa ecologiştilor, cu trei luni înaintea alegerilor legislative din 26 septembrie, arată un nou sondaj citat miercuri de dpa.

Susţinerea pentru Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliaţii săi din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială (CSU) este de 29% în acest moment, potrivit sondajului realizat de institutul Forsa pentru posturile RTL/ntv, în creştere cu un punct procentual faţă de sondajul similar precedent.

În ce-i priveşte, ecologiştii au înregistrat o creştere a cotei de susţinere la începutul anului, pentru a-şi mai pierde ulterior din avânt: noul sondaj indică 21% pentru Verzi, la fel ca la sondajul precedent realizat de Forsa.

La rândul lor, social-democraţii (SPD), consideraţi în mod tradiţional una din cele două mari formaţiuni politice germane, alături de CDU/CSU, au urcat cu un punct, ajungând la 15%, iar liberal-democraţii (FDP, pro-afaceri) şi stânga extremă Linke s-au menţinut la 13%, respectiv 6%, indică acelaşi sondaj.

Şi Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a rămas la acelaşi nivel faţă de sondajul precedent al Forsa, 9%.

Rezultatele sondajului de opinie al Forsa, care are o marjă de eroare de 2,5%, sunt similare cu alte altor studii recente realizate de alte agenţii şi sunt marcate în general de incertitudine, notează dpa, interpretarea datelor colectate fiind îngreunată, între altele, de fragilizarea unor alianţe politice şi schimbări de opţiuni de ultim moment. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

3 Ceva mai penibil nu există...

4 Așa o fi?

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește