Germania: Guvernul a aprobat vânzarea controversată a trei submarine ThyssenKrupp către Israel

Germania: Guvernul a aprobat vânzarea controversată a trei submarine ThyssenKrupp către Israel

Guvernul german a aprobat vânzarea a trei submarine ThyssenKrupp către Israel, urmând să furnizeze asistență financiară pentru această achiziție, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al executivului federal, Stefan Seibert, în conferința de presă regulată, transmite Reuters.

Un memorandum de înțelegere interguvernamental cu privire la contract va fi semnat în cursul zilei de luni, a precizat Seibert.

Tranzacția, a cărei valoare este estimată la 1,5 miliarde de euro, fusese suspendată de către guvernul german în urma anchetei desfășurate în Israel cu privire la acuzațiile de corupție care i-au vizat pe reprezentantul concernului german ThyssenKrupp în Israel, Miki Ganor, și pe câțiva apropiați ai premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Semnele de întrebare au apărut după ce s-a aflat că avocatul personal al lui Netanyahu, David Shimron, a reprezentat și interesele filialei locale a ThyssenKrupp, cu care executivul a semnat un contract pentru construirea și livrarea a trei submarine.

'Toate aspectele relevante' au fost analizate și vânzarea submarinelor trebuie să meargă înainte dată fiind 'responsabilitatea istorică (a Germaniei) față de statul Israel', a declarat luni Stefan Seibert în conferința de presă, citat de DPA.

Detaliile contractului sunt confidențiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …