Germania: Închisoare pentru doi neonaziști care au atacat imigranți

Germania: Închisoare pentru doi neonaziști care au atacat imigranți

Justiția germană a condamnat joi la trei ani și opt luni de închisoare doi membri ai unei grupări de extremă dreapta care au agresat solicitanți de azil în 2015 și 2016, ani în care Germania a primit peste un milion de refugiați, transmite AFP.

Tribunalul din Dresda, în landul Saxonia, i-a declarat pe cei doi bărbați de 19 și 27 de ani vinovați pentru că au agresat violent mai mulți refugiați și pentru că au atacat la Dresda un cămin pentru solicitanți de azil, precum și un proiect de locuințe alternative, conform tribunalului.

Bărbatul de 27 de ani a fost de asemenea condamnat pentru o agresiune comisă cu alți militanți de extremă dreapta asupra unor locuințe alternative în cartierul Connewitz, la Leipzig (est), cunoscut ca fiind un fief al militanților de stânga.

Ei au participat de asemenea la violentele manifestații anti-imigranți organizate în 2015 la Heidenau, unde au aruncat cu pietre și sticle în polițiști. Peste 30 de agenți au fost răniți în timpul acestor manifestații.

Cei doi bărbați au recunoscut faptele înaintea procesului, pentru a obține o pedeapsă mai blândă.

Judecătorii au declarat de asemenea drept 'organizație criminală' mica grupare din care ei făceau parte, 'Freie Kameradschaft Dresden' ('Camaraderia Liberă din Dresda'). Unii membri ai acesteia urmează să compară în toamnă în fața tribunalului din Dresda, pentru fapte similare.

Grupul a fost creat pentru a răspândi teroare printre refugiați și opozanții politici, iar fiecare acțiune a fost atent planificată, a precizat tribunalul, conform agenției de presă germane DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...