Germania: Lidera dreptei populiste, vizată de o anchetă pentru sperjur

Lidera partidului 'Alternativa pentru Germania' (AfD), Frauke Petry, este vizată de o anchetă pentru sperjur care a determinat justiția germană să solicite ridicarea imunității sale parlamentare, a anunțat miercuri Parchetul federal german, citat de AFP.

Lidera formațiunii AfD, susținută în sondajele de opinie de 13% din electoratul german, este cercetată pentru unele declarații făcute în fața comisiei de control electoral din landul Saxonia.

La finalul lui 2015, Frauke Petry a făcut declarații sub jurământ în fața acestei comisii parlamentare, cu privire la finanțarea campaniei electorale a AfD în 2014 în landul Saxonia și face obiectul unei plângeri depuse de un parlamentar de extremă-stânga pentru declarații false, delict pasibil de cinci ani de închisoare.

Procurorul orașului Dresda, capitala landului Saxonia și fief al mișcării islamofobe Pegida, a refuzat deschiderea unei anchete.

Însă, Parchetul general al landului Saxonia a judecat în mod diferit, pe baza unei legislații locale. Ancheta a debutat printr-un mesaj poștal prin care se cerea ridicarea imunității lui Petry în parlamentul landului Saxonia, care va trebui să ia o decizie în termen de 48 de ore.

Parchetul nu a precizat totuși care dintre declarațiile vizate ar fi mincinoase.

Creat în 2013, AfD dorește scăderea numărului de refugiați primiți de Germania, prin respingerea sirienilor și irakienilor care vin din ''țări terțe sigure'', precum Turcia și Liban. De asemenea, partidul susține reducerea la 48 de ore a duratei de procesare a solicitărilor de azil.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!