Germania: Marşul pentru solidaritate şi în favoarea drepturilor omului a reunit 10.000 de manifestanţi în Berlin

Germania: Marşul pentru solidaritate şi în favoarea drepturilor omului a reunit 10.000 de manifestanţi în Berlin

O manifestaţie în favoarea solidarităţii, toleranţei şi împotriva urgenţei climatice a reunit sâmbătă circa 10.000 de oameni în centrul capitalei Germaniei, Berlin, informează EFE.

Marşul a fost convocat de circa 300 de organizaţii, de la organizaţii neguvernamentale precum Amnesty International şi Pro Asyl la mişcări pentru mediu ca Fridays for Future, dar şi sindicate şi partide de opoziţie.Sloganul comun a fost #unteilbar (inseparabili - n.r.), iar obiectivul era de a lansa un mesaj împotriva excluderii şi în favoarea drepturilor omului, împotriva rasismului şi în favoarea justiţiei sociale şi a primirii de refugiaţi.

Marşul s-a întins pe câţiva kilometri, de la Bulevardul 17 iunie, din apropierea cancelariei germane şi a sediului parlamentului federal (Bundestag), trecând prin emblematica Poartă Brandeburg şi terminând în Alexanderplatz. În marea lor majoritate, participanţii au respectat distanţarea fizică şi au purtat măşti, potrivit unor surse din poliţie, care au transmis că nu s-au înregistrat incidente.Manifestaţia s-a desfăşurat cu trei săptămâni înaintea alegerilor generale din 26 septembrie, scrutin care va marca sfârşitul aşa-numitei "epoci Angela Merkel", în contextul în care actualul cancelar se va retrage după formarea unui nou guvern.Protestatarii au condamnat şi politica de extremă dreapta din Germania, relatează dpa, care menţionează că poliţia a estimat numărul participanţilor la aproape 10.000, în timp ce un purtător de cuvânt al evenimentului a apreciat că prezenţa la marş a fost de sub 30.000 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă