Germania: Noua conducere a SPD amână decizia privind o posibilă părăsire a coaliţiei de la guvernare

Germania: Noua conducere a SPD amână decizia privind o posibilă părăsire a coaliţiei de la guvernare

Noii lideri ai social-democraţilor germani de centru-stânga au amânat duminică o decizie foarte anticipată privind ieşirea din coaliţia de la guvernare cu creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel până săptămâna viitoare, relatează DPA.

Informaţia a fost făcută publică după ce SPD a anunţat că un fost ministru de finanţe al landului Westphalia-Renania de Nord, Norbert Walter-Borjans, şi parlamentarul SPD Saskia Esken, doi politicieni puţin cunoscuţi, au câştigat alegerile pentru o nouă conducere bicefală a partidului.

Cei doi politicieni SPD au condiţionat sprijinul pentru coaliţie de acordul conservatorilor pentru renegocierea înţelegerii.

Partidul a anunţat însă duminică că o decizie privind rămânerea în coaliţie nu va fi luată până joi, în ajunul unui congres al partidului de la Berlin în cadrul căruia delegaţii vor fi consultaţi în legătură cu această chestiune.

Noii lideri ai SPD vor ca CDU să fie de acord cu creşterea salariului minim şi să aprobe investiţii masive în infrastructură şi în măsuri de protecţie a climei.

Odată un model pentru social-democraţii din lumea întreagă, SPD a înregistrat regrese majore în ultimii ani, baza sa de votanţi scăzând dramatic după ce aceştia s-au orientat către stânga radicală şi extrema dreaptă din Germania, notează DPA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante