Germania nu-și poate respecta obligațiile față NATO. „Armata nu va fi capabilă să reziste în lupte intense”

Germania nu-și poate respecta obligațiile față NATO. „Armata nu va fi capabilă să reziste în lupte intense”

Trupele Germaniei nu își pot respecta angajamentele față NATO, conform unui document de la un militar de rang înalt, citat într-un raport al presei germane, relatează Politico.

Angajamentul pentru 2025 rămâne neschimbat, conform unui purtător de cuvânt.FOTO Profimedia (Arhivă)

O unitate pe care Berlinul a promis-o Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu este pe de-a-ntregul gata pentru bătălie, conform ziarului Bild, menționând un „mesaj de rutină al conducerii” din partea inspectorului general al armatei, Alfons Mais, către inspectorul general al forțelor armate.

Documentul intensifică constrângerea asupra ministrului german al Apărării Boris Pistorius. Germania se angajase să construiască până în anul 2025 o divizie pe de-a-ntregul dotată pentru NATO ca reacție la invazia lansată de Rusia în Ucraina.

Totuși, fără măsuri de contracarare, „armata nu va fi capabilă să reziste în lupte de mare intensitate și, de asemenea, își va putea îndeplini obligațiile față de NATO doar într-o oarecare măsură", a afirmat liderul armatei, potrivit sursei citate.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a afirmat că, în general, nu comentează „documente interne" și „stadiul de pregătire". Totuși, angajamentul pentru 2025 rămâne neschimbat , a precizat purtătorul de cuvânt. Armata germană, forțele terestre ale Bundeswehr-ului, nu a dorit să comenteze „un document clasificat și conținutul acestuia".

Pregătirea operațională a unei a doua divizii, pe care Bundeswehr are de gând să o asigure din anul 2027, este, totodată, considerată ca fiind „nerealistă", conform raportului, fiindcă divizia „nu va fi suficient de echipată în 2027".

Mai mult decât atât, Mais a notat că nici măcar centralizarea tuturor activelor armatei nu ar face posibilă echiparea completă a diviziei . De asemenea, în document este specificată subfinanțarea continuă, dar și ajutorul militar acordat Ucrainei ca fiind tensiuni care duc deja la o „reducere evidentă a pregătirii operaționale a armatei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”