Germania: O femeie câștigă în instanță dreptul de a fi selectată pentru postul de polițist în ciuda înălțimii sub standard

Germania: O femeie câștigă în instanță dreptul de a fi selectată pentru postul de polițist în ciuda înălțimii sub standard

O femeie din Germania, descalificată din procesul de selecție pentru postul de polițist din cauza unui înălțimi sub standard cu 1,50 cm, a primit o hotărâre judecătorească care îi permite să participe în continuare la selecție, informează marți DPA.

Judecătorii tribunalului administrativ din Dusseldorf au criticat marți departamentul de poliție pentru impunerea unor standarde diferite de înălțime pentru femei și bărbați.

Departamentul de poliție din Renania de Nord-Westfalia a impus candidaților bărbați să aibă cel puțin 1,68 m în înălțime, iar femeile, 1,63 m. Femeia care a contestat decizia la tribunal are o înălțime de 1 metru și 61,50 cm în înălțime.

Judecătorii au atras atenția că un bărbat care are o înălțime de 1,67 m, dar îndeplinește toate celelalte standarde, ar fi exclus din selecție potrivit reglementărilor în vigoare.

"Avem nevoie de o lege pentru că aici este vorba despre respectarea drepturilor fundamentale", a spus Andreas Mueller, judecătorul care prezidează ședința, într-o scurtă declarație.

AGERPRES/(autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa