Germania: O femeie câștigă în instanță dreptul de a fi selectată pentru postul de polițist în ciuda înălțimii sub standard

Germania: O femeie câștigă în instanță dreptul de a fi selectată pentru postul de polițist în ciuda înălțimii sub standard

O femeie din Germania, descalificată din procesul de selecție pentru postul de polițist din cauza unui înălțimi sub standard cu 1,50 cm, a primit o hotărâre judecătorească care îi permite să participe în continuare la selecție, informează marți DPA.

Judecătorii tribunalului administrativ din Dusseldorf au criticat marți departamentul de poliție pentru impunerea unor standarde diferite de înălțime pentru femei și bărbați.

Departamentul de poliție din Renania de Nord-Westfalia a impus candidaților bărbați să aibă cel puțin 1,68 m în înălțime, iar femeile, 1,63 m. Femeia care a contestat decizia la tribunal are o înălțime de 1 metru și 61,50 cm în înălțime.

Judecătorii au atras atenția că un bărbat care are o înălțime de 1,67 m, dar îndeplinește toate celelalte standarde, ar fi exclus din selecție potrivit reglementărilor în vigoare.

"Avem nevoie de o lege pentru că aici este vorba despre respectarea drepturilor fundamentale", a spus Andreas Mueller, judecătorul care prezidează ședința, într-o scurtă declarație.

AGERPRES/(autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

4 Vremea potăilor / După ce l-a pupat în cur pe șeful Transgaz, Florian Bichir, candidat PMP la Senat, și-a ascuns…

5 Membru USR, revoltat / Suntem un partid de farisei. Nu vreau să trăiesc in minciună