Germania: O femeie câștigă în instanță dreptul de a fi selectată pentru postul de polițist în ciuda înălțimii sub standard

O femeie din Germania, descalificată din procesul de selecție pentru postul de polițist din cauza unui înălțimi sub standard cu 1,50 cm, a primit o hotărâre judecătorească care îi permite să participe în continuare la selecție, informează marți DPA.

Judecătorii tribunalului administrativ din Dusseldorf au criticat marți departamentul de poliție pentru impunerea unor standarde diferite de înălțime pentru femei și bărbați.

Departamentul de poliție din Renania de Nord-Westfalia a impus candidaților bărbați să aibă cel puțin 1,68 m în înălțime, iar femeile, 1,63 m. Femeia care a contestat decizia la tribunal are o înălțime de 1 metru și 61,50 cm în înălțime.

Judecătorii au atras atenția că un bărbat care are o înălțime de 1,67 m, dar îndeplinește toate celelalte standarde, ar fi exclus din selecție potrivit reglementărilor în vigoare.

"Avem nevoie de o lege pentru că aici este vorba despre respectarea drepturilor fundamentale", a spus Andreas Mueller, judecătorul care prezidează ședința, într-o scurtă declarație.

AGERPRES/(autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Orban chiar este un om modest. Două momente

3 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing