Germania: Peste 20.000 de persoane au cerut permise de port-armă în ultimele două luni

Germania a înregistrat o creștere cu 7,7% a numărului deținătorilor de permise de port-armă în ultimele două luni, o perioadă în care amenințarea teroristă a crescut, iar în noaptea de Revelion s-au produs agresiuni asupra a sute de femei, relatează marți DPA.

În jur de 21.000 de persoane au obținut permise pentru arme de mici dimensiuni între 30 noiembrie 2015 și 30 ianuarie 2016, ceea ce ridică numărul total al deținătorilor de permise de port-armă la 301.000, potrivit unui răspuns oficial al Ministerului de Interne la o solicitare de informații.

Un astfel de permis, care poate fi obținut fără a demonstra cunoștințe de bază sau a argumenta necesitatea deținerii unei arme, permite deținătorului să poarte un pistol cu gaz sau un pistol de semnalizare în public.

'Un număr crescut de oameni care poartă arme va duce probabil mai întâi la o escaladare, iar apoi la o reducere a tensiunilor', a declarat Rene Mihalic, un deputat al partidului Verzii care a solicitat informația de la ministerul de resort.

Administrația federală a raportat o creștere a interesului pentru arme de foc la puțin timp după evenimentele din noaptea de Revelion, când la Munchen s-a înregistrat o amenințare teroristă, iar la Koln sute de femei au fost agresate, notează DPA.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită