Germania: Poliția a percheziționat casele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă

Germania: Poliția a percheziționat casele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă

Poliția germană a percheziționat duminică apartamentele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă, a anunțat un purtător de cuvânt al Procuraturii Federale, informează Reuters.    

Operațiunea poliției a avut loc în apropierea orașului Mainz din vestul Germaniei. Cei doi bărbați sunt suspectați ca au luat parte la războiul civil sirian ca membri ai unei organizații teroriste străine, a declarat purtătorul de cuvânt.
   
"Noi nu avem niciun indiciu asupra unor planuri concrete de atac", a precizat purtătorul de cuvânt, referindu-se la posibilitatea ca acești bărbați să fi avut planuri de atacuri în Germania.
   
El a adăugat că cei doi bărbați au fost interogați, dar a refuzat să dea orice alte detalii.
   
Potrivit site-ului german de știri Spiegel Online, unul dintre bărbați este suspectat de a fi un comandant de rang înalt în cadrul grupării Statul Islamic.
   
Site-ul adaugă că acest bărbat în vârstă de 32 de ani este suspectat că a luptat cu Statul Islamic în orașul sirian Deir ez-Zor (est) și a ajuns apoi în Germania prin Turcia în toamna anului trecut.
   
Joi, poliția germană a efectuat raiduri la Berlin și în alte părți ale nordului Germaniei și a arestat doi bărbați suspectați de legături cu Statul Islamic și de pregătire a unui atac în capitala germană, amintește Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România