Germania: Poliția a percheziționat casele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă

Germania: Poliția a percheziționat casele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă

Poliția germană a percheziționat duminică apartamentele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă, a anunțat un purtător de cuvânt al Procuraturii Federale, informează Reuters.    

Operațiunea poliției a avut loc în apropierea orașului Mainz din vestul Germaniei. Cei doi bărbați sunt suspectați ca au luat parte la războiul civil sirian ca membri ai unei organizații teroriste străine, a declarat purtătorul de cuvânt.
   
"Noi nu avem niciun indiciu asupra unor planuri concrete de atac", a precizat purtătorul de cuvânt, referindu-se la posibilitatea ca acești bărbați să fi avut planuri de atacuri în Germania.
   
El a adăugat că cei doi bărbați au fost interogați, dar a refuzat să dea orice alte detalii.
   
Potrivit site-ului german de știri Spiegel Online, unul dintre bărbați este suspectat de a fi un comandant de rang înalt în cadrul grupării Statul Islamic.
   
Site-ul adaugă că acest bărbat în vârstă de 32 de ani este suspectat că a luptat cu Statul Islamic în orașul sirian Deir ez-Zor (est) și a ajuns apoi în Germania prin Turcia în toamna anului trecut.
   
Joi, poliția germană a efectuat raiduri la Berlin și în alte părți ale nordului Germaniei și a arestat doi bărbați suspectați de legături cu Statul Islamic și de pregătire a unui atac în capitala germană, amintește Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…