Germania: Poliția a percheziționat casele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă

Germania: Poliția a percheziționat casele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă

Poliția germană a percheziționat duminică apartamentele a doi bărbați suspectați de legături cu o organizație teroristă, a anunțat un purtător de cuvânt al Procuraturii Federale, informează Reuters.    

Operațiunea poliției a avut loc în apropierea orașului Mainz din vestul Germaniei. Cei doi bărbați sunt suspectați ca au luat parte la războiul civil sirian ca membri ai unei organizații teroriste străine, a declarat purtătorul de cuvânt.
   
"Noi nu avem niciun indiciu asupra unor planuri concrete de atac", a precizat purtătorul de cuvânt, referindu-se la posibilitatea ca acești bărbați să fi avut planuri de atacuri în Germania.
   
El a adăugat că cei doi bărbați au fost interogați, dar a refuzat să dea orice alte detalii.
   
Potrivit site-ului german de știri Spiegel Online, unul dintre bărbați este suspectat de a fi un comandant de rang înalt în cadrul grupării Statul Islamic.
   
Site-ul adaugă că acest bărbat în vârstă de 32 de ani este suspectat că a luptat cu Statul Islamic în orașul sirian Deir ez-Zor (est) și a ajuns apoi în Germania prin Turcia în toamna anului trecut.
   
Joi, poliția germană a efectuat raiduri la Berlin și în alte părți ale nordului Germaniei și a arestat doi bărbați suspectați de legături cu Statul Islamic și de pregătire a unui atac în capitala germană, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”