Germania: Primarul unui oraș cunoscut pentru politica pro-refugiați a fost înjunghiat

Germania: Primarul unui oraș cunoscut pentru politica pro-refugiați a fost înjunghiat

Primarul conservator al unei localități din vestul Germaniei a fost înjunghiat în zona gâtului luni seară de un bărbat care intenționa să protesteze astfel împotriva politicii pro-refugiați a municipalității, au anunțat marți autoritățile, transmit Reuters și AFP.

'Autoritățile de securitate cred că în spatele acestui atac s-a aflat un motiv politic', a declarat prim-ministrul landului Renania de Nord — Westfalia, Armin Laschet.

Conform presei, atacatorul, un bărbat de 56 de ani, a fost arestat, iar procurorii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Primarul Andreas Hollstein a fost înjunghiat în fața unui restaurant cu specific oriental, de un agresor aflat, potrivit martorilor, sub influența alcoolului și dotat un cuțit cu lamă de 30 cm. 'Sunteți primarul?', l-a întrebat el pe Hollstein, după care l-a criticat zgomotos pentru politica pro-migranți și l-a atacat.

Agresorul a rănit și un angajat al restaurantului venit în ajutorul primarului.

Primarul Andreas Hollstein, 57 de ani, membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), a fost rănit destul de grav și a primit îngrijiri medicale la spital, dar a anunțat că a fost externat și se află împreună cu familia.

Andrea Hollstein a scris o carte despre lupta sa împotriva extremiștilor de dreapta. În mandatul său, orașul Altena, cu 18.000 de locuitori, s-a aflat la un moment dat în centrul atenției datorită politicii sale generoase față de migranți, acceptând să găzduiască mai mulți refugiați decât i-ar fi revenit prin sistemul național de repartizare.

Cancelarul Angela Merkel și alți politicieni germani s-au declarat șocați de atacul comis împotriva lui Hollstein. 'Sunt îngrozită de atacul cu cuțit asupra primarului Andreas Hollstein și foarte ușurată că poate fi deja acasă împreună cu familia. Datorită tuturor celor care l-au ajutat', a declarat cancelarul Merkel pe Twitter, prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

Agresiunea de la Altena amintește de atacul comis în urmă cu doi ani împotriva Henriettei Reker, candidată la primăria orașului Koln. Incidentul s-a produs pe 17 octombrie 2015, în timpul unui eveniment de campanie, când Henriette Reker, candidată independentă, a fost înjunghiată cu un cuțit de vânătoare de un extremist de dreapta, cu o zi înaintea scrutinului la care a și fost aleasă în fruntea municipalității. După ce a înjunghiat-o pe candidată, bărbatul a mai rănit patru persoane. Agresorul, condamnat ulterior la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a recunoscut că a atacat-o pe Henriette Reker din cauza poziției acesteia în favoarea refugiaților, dar a negat că ar fi intenționat să o ucidă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!