Germania: Șefa AfD, Alice Weidel, afirmă că Angela Merkel ar trebui judecată pentru încălcarea legislației UE

Germania: Șefa AfD, Alice Weidel, afirmă că Angela Merkel ar trebui judecată pentru încălcarea legislației UE

Lidera partidului de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), Alice Weidel, a afirmat luni că Angela Merkel, cancelarul german, ar trebui anchetată și judecată pentru încălcarea legislației Uniunii Europene în timpul crizei refugiaților și în legătură cu programul de salvare a Greciei, relatează agenția DPA.

Alice Weidel, care a fost desemnată drept candidată a AfD pentru alegerile din 24 septembrie, într-un efort de atenuare a imaginii sale de extrema dreaptă, este de părere că Merkel ar trebui adusă în fața justiției din cauza deciziei sale de a nu ține cont de regulile care prevăd că solicitările de azil trebuie făcute în prima țară de intrare în UE.

Decizia a dus la sosirea în Germania a sute de mii de migranți în 2015 și 2016, ceea ce, în opinia dnei Weidel, a provocat ''o deteriorare dramatică a securității interne''. De atunci, așa-numitele 'Regulamente Dublin' au fost reintroduse.

Potrivit lui Weidel, ''primul lucru pe care îl va face AfD (când va intra în parlament) este de a lansa o comisie de anchetă în legătură cu Angela Merkel, comisie care să se ocupe de încălcările juridice, nu numai referitor la criza refugiaților, ci și în privința programului de salvare a euro, care încalcă tratatele UE''.

''Dacă mă întrebați, Angela Merkel ar trebui să-și justifice toate încălcările juridice în fața unei instanțe germane în calitate de cetățean particular, după ce își va încheia cariera profesională'', a declarat Alice Weidel.

DPA amintește că partidul AfD, înființat în 2013, a pierdut din elanul electoral în ultimele săptămâni și în sondaje este creditat în prezent cu circa 10% din intențiile de vot. Dar aceasta înseamnă că el poate încă ușor să treacă de pragul de 5% din voturi, necesar pentru a intra în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal de la Berlin. AfD este însă prezent în majoritatea dintre parlamentele celor 16 landuri germane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Așa o fi?

5 Cifrele nu mint niciodată