Germania şi Franţa şi-au închis misiunile din Coreea de Nord, pe fondul îngrijorărilor legate de coronavirus

Germania şi Franţa şi-au închis misiunile din Coreea de Nord, pe fondul îngrijorărilor legate de coronavirus

Germania şi Franţa şi-au retras reprezentanţii şi şi-au închis luni misiunile din Coreea de Nord, a anunţat ambasadorul Marii Britanii la Phenian, pe fondul îngrijorărilor în creştere în această ţară izolată privind răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, dar i-a obligat pe străinii din ţările unde au fost raportate cazuri să intre timp de 30 de zile în carantină, şi a întărit controalele la frontiere.

Coreea de Nord este situată între China, unde virusul a apărut la sfârşitul anului trecut şi a infectat peste 88.000 de persoane, şi Coreea de Sud, unde COVID-19 s-a răspândit rapid în ultimele săptămâni, contaminând aproape 7.500 de oameni.

Ambasadorul britanic la Phenian, Colin Crooks, nu a precizat de ce colegii săi german şi francez părăsesc Coreea de Nord.

'Sunt trist să-mi iau la revedere în această săptămână de la Ambasada germană şi Biroul francez în Coreea de Nord, care se închid temporar', a scris Crooks pe Twitter. 'Ambasada britanică rămâne deschisă', a precizat el.

Germania deţine o ambasadă în Coreea de Nord. Franţa, în schimb, nu are relaţii diplomatice oficiale cu Phenianul, unde a deschis însă un birou.

CNN a relatat despre un plan în desfăşurare de evacuare a în jur de 60 de diplomaţi străini din Coreea de Nord, printre care cei din Germania, Franţa şi Elveţia.

Ambasadorul suedez Joachim Bergstrom a postat săptămâna trecută pe Twitter o fotografie a sa de la Phenian, comentând că este bucuros să fi ieşit din spaţiul unde s-a aflat în carantină timp de o lună. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…