Germania: Singura supravieţuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viaţă pentru crime comise în anii 2000

Germania: Singura supravieţuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viaţă pentru crime comise în anii 2000

Principala suspectă dintr-o serie de crime rasiste care au şocat Germania la începutul anilor 2000 a fost condamnată miercuri la închisoare pe viaţă de un tribunal din Munchen, transmit dpa, Reuters şi AFP.

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, este singura supravieţuitoare a celulei neonaziste Rezistenţa naţional-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul a şapte ani opt turci sau persoane de origine turcă, un grec şi o poliţistă germană.

Zschaepe a negat că ar fi participat la aceste crime împreună cu camarazii săi Uwe Boehnhardt şi Uwe Mundlos, care s-au sinucis în 2011, la descoperirea întâmplătoare de către poliţie a grupului lor.

Ea a dat asigurări în schimb, prin intermediul avocatului său, că se simte vinovată moral pentru că nu i-a oprit de la comiterea acestor crime.

Pedeapsa pronunţată împotriva sa este cea mai severă posibil conform legislaţiei germane. Mai mult, din cauza "gravităţii deosebite" a faptelor, timp de 15 ani ea nu va putea cere eliberarea condiţionată.

Un alt suspect, Ralf Wohlleben, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a pus la dispoziţie o armă folosită pentru comiterea crimelor.

Un al treilea suspect, identificat ca Holger A, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru susţinerea unei organizaţii teroriste, iar un al patrulea, identificat ca Andre E - la doi ani şi jumătate pentru aceeaşi acuzaţie.

În fine, al cincilea şi ultimul suspect, Carsten S, minor la producerea crimelor, a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie într-un centru pentru tineret, după ce s-a stabilit că a încurajat şi a ajutat la comiterea faptelor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...