Germania: Social-democraţii o propun pe Bärbel Bas ca viitor preşedinte al Bundestagului

Germania: Social-democraţii o propun pe Bärbel Bas ca viitor preşedinte al Bundestagului

Partidul Social-Democrat german (SPD) doreşte ca experta în sănătate Bärbel Bas să devină preşedinte al Bundestagului, camera inferioară a parlamentului de la Berlin, în încercarea ca principalele trei funcţii politice din Germania să nu fie deţinute doar de bărbaţi, transmite miercuri Reuters.

Comitetul executiv al grupului parlamentar al SPD a susţinut în unanimitate această propunere, potrivit unui purtător de cuvânt al social-democraţilor.

Liderul SPD, Olaf Scholz, are şanse mari să îi succeadă conservatoarei Angela Merkel în funcţia de cancelar al Germaniei, în urma alegerilor parlamentare din 26 septembrie, în timp ce social-democratul Frank-Walter Steinmeier şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un al doilea mandat de preşedinte al ţării.

Bärbel Bas, care din 2019 este vicelider al grupului parlamentar social-democrat, ar deveni a treia femeie care ocupă postul de preşedinte al Bundestagului.

Propunerea de a o susţine pe Bärbel Bas pentru preşedinţia Bundestagului, care luni ar urma să fie aprobată oficial de grupul parlamentar al SPD, sporeşte şansele lui Steinmeier de a fi reales în funcţia de preşedinte al Germaniei.

Chiar dacă Germania a fost condusă de o femeie în ultimii 16 ani, femeile reprezintă doar 34,7% din noul Bundestag, cu 4 puncte procentuale mai mult decât în precedentul legislativ german. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”